İçeriğe geç

Proje Ödevinin Son Sayfasına Ne Yazılır

Proje ödevi sonuna kaynakça nasıl yazılır?

Bibliyografiniz alfabetik bir dizinde olmalıdır. Ödevinizin sonunda, kullandığınız tüm kaynakları listelemelisiniz. Bibliyografideki kitaplarla ilgili bilgiler üç bölümden oluşur ve şu şekilde verilir: yazarın başlığı, kitabın yayımı hakkında bilgi, soyadı, adı.

Proje ödevlerinde sayfa düzeni nasıl olmalı?

Sayfa ve baskı düzeni: Makale, ödev, proje ve rapor yazarken standart A4 formatı (210 x 297 mm) kullanılmalıdır. Metin, şekil ve tablolar kağıt kullanım alanı içerisinde üst ve alt kenar boşluklarından 2,54 cm; sağ ve sol kenar boşluklarından 3,17 cm boşluk bırakılarak yerleştirilmelidir.

Proje ödev kapağına ne yazılır?

KAPAK: Ödev zarfında üniversite, fakülte ve bölüm bilgileri, ödev konusunun adı, öğrenci numarası, öğrencinin adı ve soyadı, dersin öğretim üyesinin adı, soyadı ve ders yılı ve hazırlanma yeri bilgileri yer almalıdır. Yukarıda gösterilen örnek kapaktaki gibi hazırlanmalıdır. 2.

Proje ödevleri arkalı önlü yazılır mı?

1.

Proje ödevinin sonuna ne yazılır?

Referanslar performans ve proje ödevlerinin son sayfasında listelenmiştir. Bibliyografya yazımı rastgele yapılmasa da belli bir sıra ve kurala uyulur. Akademik olarak yazılmış tezlerde bibliyografya son derece önemlidir.

Cümle sonuna kaynakça nasıl yazılır?

2.

Bir A4 kaç satır?

Bu kanuna göre A4 kağıdında 12 karakterden oluşan 20 (yirmi) satır, bir sayfa olarak kabul edilir.

Lisede proje ödevi hangi kalemle yazılır?

6. El yazısı ödevler çizgisiz kağıda MAVİ-SİYAH pilot kalemle yazılmalıdır. Vurgulanması gereken alanlarda kırmızı iğne kalem kullanılmalıdır. Önemli not: Kağıdın yalnızca bir tarafına yazmalısınız, aksi takdirde yazı üst üste gelir ve anlaşılması zorlaşır.

Lisede proje ödevleri ne zaman verilir?

Başarı kanıtı: Her iki yarıyıldaki tüm derslerden en az bir başarı kanıtı tamamlanır ve aynı yarıyılda teslim edilir. Başka bir deyişle, öğrenci 12 ders alırsa, 1. yarıyılda 12 dönem ödevi ve 2. yarıyılda 12 dönem ödevi tamamlamalı ve teslim etmelidir.

Proje ödevinde isim nasıl yazılır?

Sadece isimlerin ilk harfleri büyük yazılmalıdır; başlık verilmesi gerekli değildir. Dipnotta kitap başlığı, kaynağın başlık sayfasında göründüğü gibi değiştirilmeden verilmelidir. Eserin adı italik olarak yazılır.

Ödev kaç punto ile yazılır?

Görev sırasında metindeki yazı tipinin değişmemesi koşuluyla, kullanılan yazı tipi Times New Roman 12 punto olmalıdır. Metin, kabartma ve normal yazı tipinde (italik terimler hariç) yazılmalıdır. Başlıklarda kalın yazı kullanılmalıdır. 3.5.

Proje çıktılarına ne yazılır?

Proje sonuçları Sonuçları tanımlarken aşağıdaki kurallara uyulmalıdır: Gerçekleşmeleri zaman, yer, nicelik ve nitelik açısından tanımlanmalıdır. Bir sonuç başka bir sonuç için ön koşulsa bu açıklanmalıdır. Çıktılar mevcut kaynaklar kapsamında üretilebilir olmalıdır.

Proje ödevi sayfa düzeni nasıl olmalı?

Proje yazılırken beyaz A4 kağıdı kullanılır. Sayfaların sağ, sol ve alt kenar boşlukları 2 cm, üst kenar boşluğu 2 cm’dir.

Proje kaç sayfa olmalı?

Tezin sahip olması gereken zorunlu bir sayfa sayısı yoktur. Ancak, ortalama bir tez tüm bölümleri (kapak, özet, dizin ve referanslar) dahil olmak üzere 30 ila 60 sayfa arasında olmalıdır.

A4 kaç punto?

Kitap adı, 16 punto / Yazar adı, 14 punto / Yer tarihi, 12 punto. 2) A4 sayfa ebadı için sayfa ölçüleri solda 4 cm, üstte 4 cm ve sağ altta 2,5 cm olmalıdır.

Projede kaynakça nasıl belirtilir?

Bu kurallar şunlardır: önce yazarın adı, sonra eserin adı, sonra eserin yayınlandığı yayıncı veya kitapçı, son olarak eserin yayınlandığı şehir ve son olarak eserin yayınlandığı yıl. Bu bilgileri yazarken aralarına virgül “,” konur.

Bitirme projesinde kaynakça nasıl yazılır?

Araştırmada kullanılan tüm kaynaklar bibliyografyada listelenmiştir. Dipnot olarak listelenmeyen referanslar varsa, bibliyografyaya dahil edilmezler. Bibliyografya, yazarların soyadlarına göre alfabetik olarak düzenlenmiştir. Kaynaklar bibliyografyada numaralandırılmaz veya sayfa numaraları verilmez.

Proje ödevi kaynakça nasıl yazılır internet sitesi?

Web sayfalarının referans biçimi: Kurum adı/web sitesi adı. “Web sayfası başlığı”. Erişim: gün ay yıl. Web adresi.

Meb kaynakçada nasıl gösterilir?

Metinde ilk atıf yapılan yer: ….…(Milli Eğitim Bakanlığı [MEB], 1991) Sonraki atıf yapılan yer: …….(MEB, 1991). Metinde aynı soyadını taşıyan birden fazla kaynak atıf yapıldığında her kaynak, yazarların adlarının baş harfleri kullanılarak gösterilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Balık Etli Escort