İçeriğe geç

Bursa Otogar Cumalıkızık Arası Kaç Km

Bursa Cumalıkazık arası kaç kilometre?

Bursa’ya 10 kilometre, Yıldırım ilçesine ise 3 kilometre uzaklıktaki Cumalıkızık, kestane ve incir ağaçları arasında yan yana duran cumbalı evleri, dar Arnavut kaldırımlı sokakları ve kiremit çatılı, kırmızı tonlarında boyalı evleriyle Osmanlı dönemine ait sivil mimarinin en güzel örneğidir.

Bursa Cumalıkızık köyüne hangi otobüs gider?

Bu otobüs hatları Bursa Cumalıkızık Köyü yakınından geçiyor: 17D, 25, 38, 6E, 6FD, M1.

Bursa Cumalıkızık hangi metro durağında?

Cumalıkızık Köyü koruma altında olan tarihi bir köydür. Bursa şehir merkezine 10-15 km uzaklıkta ve ulaşım sorunu olmayan görülmeye değer bir yerdir. Şehir merkezinden (şehir meydanı) veya Millönü metro istasyonundan kalkan minibüslerle rahatlıkla ulaşılabilir.

Cumalıkızık köyü neyi meşhur?

Köy, kestane, böğürtlen ve ahududularıyla ünlüdür.

Cumalıkızık neden ünlü?

En önemli özelliği günümüz Osmanlı sivil mimarisinin özgün görüntülerinden biri olmasıdır. Cumalıkızık 1980 yılında koruma altına alınmış ve bir yıl sonra kentsel doğa koruma alanı ilan edilmiştir. 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklenmiştir.

Bursa Otogardan Merkeze Nasıl Gidilir?

Otobüs durağından şehir merkezine halk otobüsleri, ticari taksiler ve otobüs şirketlerinin servisleri ile ulaşabilirsiniz. Bursa’da özellikle toplu taşıma araçlarında “Bukart” kullanarak uygun fiyatlarla seyahat edebilirsiniz. Bukart’ı terminaldeki kiosklardan satın alabilirsiniz.

Cumalıkızık Orman Parkı’na hangi otobüs gider?

Bu otobüs hatları Cumalıkızık Piknik Alanı yakınından geçmektedir: 2E, 6F1, 6F2, B5.

Bursa Otogardan Ulu Cami’ye nasıl gidilir?

Otobüs durağından detaylı ulaşım seçenekleri: Bursa Otobüs Terminali’nden Ulu Cami’ye tramvay yoktur, bu nedenle otobüsleri kullanmalısınız. Bursa Otobüs Terminali’nden kalkan 38 numaralı otobüse binebilirsiniz. Otobüs terminalinden şehir merkezine ve Heykel tarafına doğru hareket eden 38 numaralı otobüs, Ulu Cami’nin hemen önünde durmaktadır.

Cumalıkızık nerede kalınır?

Bursa Cumalıkızık Köyü Yakınlarında KonaklamaFavorilere Ekle. Şah İstanbul Oteli. … Uludağ Orman Köşkleri. Favorilere Ekle. … Karinna Otel Kongre Merkezi & Spa. Favorilere Ekle. … Bof Hotels Uludağ Kayak ve Lüks Tesisi Her Şey Dahil. … Ağaoğlu My Mountain. …Green Lightning. … PASAZADE HOTEL KESTEL. … Şah İstanbul Oteli.Daha fazla öğe…

Koruparka’ya hangi metro gider?

Korupark Metro İstasyonu, BursaRay Metro Hattı M1 (Geçit/Balat – Arabayatağı/Yavuz Selim) üzerinde yer alan bir yeraltı metro istasyonu olup 15 Aralık 2011 tarihinde hizmete açılmıştır. Osmangazi ilçesinin Emek Adnan Menderes mahallesi ile Nilüfer ilçesinin Balat mahallesi arasında yer alan istasyonun iki girişi bulunmaktadır.

Bursa Metrosu sabaha kadar çalışıyor mu?

BursaRay metro hattı: Her gece kesintisiz çalışacak ve cumartesi ile pazar sabaha kadar 30 dakikalık aralıklarla bağlanacak. Şehir içi otobüsler: Cumartesi günleri hariç her gün BursaRay güzergahında Emek, Kestel ve Üniversite istasyonlarından gece 00:15’ten itibaren 30 dakikalık aralıklarla hizmet vermektedir.

Cumalıkızık kaç saatte gezilir?

Kahvaltı ve gezi için ne kadar zaman ayırmanız gerekir? 1-2 saat yeterlidir. Cumalıkızık’ta kahvaltı yapıp fotoğraf çekmek istiyorsanız 1,5 saat daha ekleyin…

Cumalıkızık’ta hangi dizi çekildi?

Ama ne olursa olsun Süreyya, Nazar’ı yakındaki köyün ağası Cabbar ile evlendirmeye karar verir. Nazar bir gün rüyalarında gördüğü yakışıklı gençle kuyu başında karşılaşır. Bu, Kınalı Kar’a gelen Ali’dir. Dizi, Bursa’nın Cumalıkızık köyünde çekilmiştir.

Cumalıkızık özelliği nedir?

Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerini sunan, içinde hâlâ insanların yaşadığı evlerin yer aldığı, orijinal yapısıyla günümüze kadar korunan bir açık hava müzesi olan Cumalıkızık, her mevsim çok sayıda turisti ağırlıyor.

Cumalıkızık özelliği nedir?

Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerini sunan, içinde hâlâ insanların yaşadığı evlerin yer aldığı, orijinal yapısıyla günümüze kadar korunan bir açık hava müzesi olan Cumalıkızık, her mevsim çok sayıda turisti ağırlıyor.

Bursa İDO Cumalıkızık’a nasıl gidilir?

Bursa İDO İskelesi Güzelyalı’da bulunmaktadır. Güzelyalı şehir merkezine 30 km uzaklıktadır. Güzelyalı İskelesi’ne ulaştıktan sonra 1 GY Burulaş otobüslerine binerek şehir merkezine gidebilirsiniz. Buradan Cumalıkızık minibüslerine binerek köye ulaşabilirsiniz.

Cumalıkızık köyü kaçta kapanıyor?

Dünyanın en büyük panoramik müzesidir. Müze, pazartesi günleri hariç her gün 09:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaretçilere açıktır.

Cumalıkızık köyü kaç yıllık?

Araştırmada ele alınan ve incelenen yerleşim yeri, Bursa’nın 700 yıllık geçmişi, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle eşsiz bir bölgesi olan Cumalıkızık köyüdür.

Tavsiyeli Bağlantılar: Zengin Olmak Için Ne Kadar Para

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Balık Etli Escort